1 penyumbang pandangan

whoopee terbaik!~

Assalamualaikum

Meh-meh dekat...aqu nak kongsi sikit pengalaman tentang pemakaian pampers-pampers yang dah pernah anak aqu gunakan...

Dalam keadaan aqu yang first time jadi ibu nie, memang terpaksa la mengunakan kaedah try and error dalam pemilihan barang-barang yang anak aqu gunakan...biasa la kulit bayi memang sangat sansitif di tambah pulak doktor kata kulit anak aqu nie jenis yang terlebih-lebih sansitif nya...fuhh memang gatal kepala la nak cari produk yang bersesuaian dengan kulit dia..

So berkenaan pampers, memang dah berpuluh jenama dah anak aqu pernah guna... antara nya Mamy poko, drypers, petpet, fitti, hey baby and whoopee..

Setakat nie pampers terbaik yang pernah anak aqu gunakan ialah mamy poko... tanya la mana-mana orang pun, sume akan kata mamy poko punya.. tapi untuk guna mamy poko sepenuh nya memang akan pikir 2 3 kali, sebab nya mahai nya berkali ganda weh dengan pampers lain~

So dalam penukaran dari mamy poko ke pampers lain, macam-macam jenama la cuba tapi hasil nya..... kulit anak jadi merah-merah, jadi meruam, kulit jadi mengelupas plus yang paling tention asyik bocor tak sudah! 

Satu hari masa aqu kat kampung, ada akak kenalan mama aqu nie cadang kan guna Whoopee... so petang tu, aqu and husband pergi la tesco cari si Whoopee nie... first time aqu tengok jenama nie memang terpikat la...kenapa??? Sebab pakaging dia guna gambar baby yang comel seakan-akan memanggil "meh la beli saya".hahhaha



Jenama nie aqu tak taw la sama ada dia baru di keluarkan atau pun dah lama wujud, cuma nya yang aqu taw dia baru la di pasarkan di Malaysia dalam beberapa tahun nie.. tapi senjak anak aqu guna kan, berkali-kali pulak aqu nampak iklan pampers nie kat TV... ke selama nie aqu je yang tak berapa nak perasan.hehe

Jadi apa perasaan selepas guna Whoopee?? ---> SANGAT BERPUAS HATI!

Kepada ibu-ibu di luar sana yang mempunyai masalah dengan pemilihan pampers anak, aqu cadang kan try la whoopee...insya Allah berpuas hati.. sebab kulit anak aqu yang sangat sansitif nie pun boleh serasi dengan Whoopee, ini kan pulak kulit baby yang biasa... konfem ok punya!

Kenapa aqu cadangkan whoopee???

1) sangat sesuai untuk kulit baby yang sensitif
2) tak mudah bocor... (kadang-kadang aqu lupe tukar pampers anak aqu dari malam sampai ke pagi, tapi senjak guna whoopee memang tak pernah sekali pun tilam anak aqu basah/ pampers tu bocor
3) sangat murah...lagi-lagi time offer, lagi la murah... dalam RM25- 27 je untuk semua saiz  
4) quantity per pack banyak.. 
5) pelekat yang mudah di cabut dan di gam semula
6) design yang cantik, jadi boleh tarik minat anak-anak untuk pemakaian nya (berbanding pampers lain yang kurang ceria warna nya)


cantik kan~
Moh ramai-ramai sokong whoopee!!

Erm sedikit cadangan untuk pihak whoopee...
1) Luas kan pasaran di kedai-kedai bayi seperti - di outlet manja ku, or anak ku
2) Keluar kan pampers jenis sarung/ easy fit... 


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
1 Comments

1 00 rajin nak comment:

Kyla Pearlisha said...

Wahhh tq.info bagus utk mommy to be cm saya ;)