1 penyumbang pandangan

PERADUAN ULANG TAHUN KE 4 BLOG PCB

Assalamualaikum



Selepas turun dari bas sekolah, dengan tergesa-gesanya siti nur zubaidah asyikin binti ahmad ali sahab berlari-lari anak sambil mengendong beg sekolahnya yang besar gedabak terus menuju ke arah ayahnya yang sedang menanti dengan setia di bawah pokok mangga yang berusia hampir 40 tahun di halaman rumah mereka, tanpa menunggu ayah nya bersuara siti nur zubaidah asyikin binti ahmad ali sahab menceritakan kejadian yang berlaku di sekolah, "ayah, ayah, ayah.... nak tahu cerita dasyat tak, tadi kan masa kat sekolah kan cikgu kan suruh kami buat karangan tajuk nya kan pelik iaitu ‘badak yang mati mengejut disebabkan terkejut melihat baju yang di pakai oleh seorang budak mempunyai lukisan badak yang berwarna merah jambu menari di terangi dengan cahaya kilat’ , siti dengan kawan-kawan kan mana tahu nak buat karangan tu jadi masa balik sekolah tadi kitaorang pun balas dendam lah calar kereta cikgu guna payung lepas tu kan siti ada ambil gambar kereta cikgu yang kitaorang calarkan tu sebab nak buat entry dalam blog nanti boleh kawan-kawan kelas lain tengok sekali  betapa beraninya kitaorang calarkan kereta cikgu, baru lah diaorang respect dengan kitaorang lepas ni kan ayah”.




http://kringg.blogspot.com/2013/11/peraduan-ulangtahun-ke-4-blog-pcb.html
Saya meminati Entri blog PCB iaitu "MASTERCHEF SELEBRITI MALAYSIA 2" bertarikh "tiap-tiap episod" kerana memang gemar menonton rancangan masterchef jadi apabila saya terlepas sesuatu episod memang sukar untuk mencari semula siaran ulangan episod yang mana jadi dengan tiap entry tentang masterchef yang di tulis oleh Pak cik biola (PCB) ia sangat lah memudahkan saya untuk menonton kembali siaran ulangan rancangan tersebut.

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

2 penyumbang pandangan

jom daftar, lagi cepat dari Nuffnang

Assalamualaikum

Jom daftar...senang gile korang nak redeem hadiah and dapat point... *daftar je and jawab soalan, dah berpeluang dapat tiket ke taman burung percuma*... Serius lagi mudah dari nuffnang or churpchurp...


just need 300 point~ *daftar and jawab soalan pun dah 270point*
Nak daftar mana??? Daftar sini --> Whohaa!


  http://www.whohaa.com/register?referral=31099
Lepas ke web tu, korang klik la register...


Pastu dia akan hantar email kat korang suh active akaun...




Lepas klik, dia akan terus ke web wohaa tu balik...pastu korang login la..
i) isi email and pasword
ii) dia akan mintak number TAC korang... korang just tekan mintak number TAC tu...diaorang akan hantar kat handphone korang...

Lepas masuk no TAC, korang akan terus ke akaun korang... nak dapat point, tekan kat "earn point"...pastu klik mana-mana untuk jawab soalan...tiap soalan tu dia akan bagi point kat korang...


mudah je jawapan dia dah ada dalam gambar dia bagi.heheh
Maka kumpul la banyak-banyak point untuk redeem hadiah banyak-banyak...

Contoh hadiah yang boleh korang redeem...







So ape lagi...mudah sangat dapat point...jom daftar wehhh kat sini ---> Whohaa!




ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

1 penyumbang pandangan

review: tanamera postnatal set

Assalamualaikum

Tanamera? Set ape tu... hola nie set untuk ibu-ibu yang dalam proses mengandung plus berpantang. Kalau untuk yang belum kawen pun ok je, ada je sesetengah produk nya sesuai di guna untuk kegunaan harian...

Meh aqu review satu  persatu..entry nie base dengan pengalaman aqu sendiri sebagai penguna *di tekan kan, aqu tidak di bayar walau sesen pun untuk review produk nie ye just nak share aqu punya pendapat*

#gambar produk aqu ambik dari web ye...al maklum kamera phon aqu canggih sangat =.= #

Aqu sangat suka guna set nie...sebab??? sebab nya dia tak de sebarang pil pun untuk di telan... aqu sangat percaya golongan-golongan zaman IT sekarang nie memang ramai sangat yang gerun nak menelan ubat-ubatan kan kan kan... maka set nie sangat la sesuai untuk mereka-mereka yang tak maw makan segala jenis maajun tu...

Dalam set nie ada 11 jenis produk...

1) Pembersih "miss V" 
- Dah siap di peket-peket kecik kan herba-herba nya tinggal kena rebus/rendam kan dengan air suam gitu...setiap peket tu boleh pakai 2 kali rebus.. so lepas siap-siap mandi tu, boleh la guna yang nie untuk cuci kat "miss v" tu.. Tapi cadangan aqu, korang rebus dengan air yang banyak sikit, pastu guna sikit-sikit...maksud aqu lepas tiap kali korang buang air kecik tu, boleh la guna...
 2) Herba mandian
- Cara guna nya sama je, kena rebus or rendam dengan air ala-ala suam...pastu guna tiap kali nak mandi..sepeket tu boleh guna 2 kali jugak... ( aqu prefer rebus sebab rasa nya semua herba-herba nya akan lebih sebati dengan air...)
3) Teh herba
- Yang nie memang minuman herba la...setahu aqu teh nie memang tak de ginseng, so tak payah nak risau nanti anak kembung perut ke ape... Tapi aqu tak berapa gemar sangat rasa nya,sebab rasa nya macam minum air kunyit~hehehhe  *minum panas-panas lepas mandi memang terasa la segar*
 4) Aroma terapi levender
- Nie spray aroma yang berbau levender... memang cukup kuat bau levender nya, dan memang sangat sedap dan tenang bau nya...aqu saran kan pakai lepas mandi, fuhhh memang syok~
 5) Minyak urut herba
- Nie salah satu minyak urut yang aqu suka...bau dia memang sah sedap sebab bau campuran pelbagai herba plus tak panas *aqu memang kurang suka minyak panas*. Boleh la korang suruh makcik yang mengurut korang tu nanti guna minyak nie, lagi sedap rasa nya sebab nya dia herba kan...
 6) Minyak kelapa dara
- Minyak nie memang ramai akan cari time-time mengandung...sebab banyak sangat manafaat minyak kelapa dara nie *erk...kelapa janda ada tak???* Minyak nie untuk minum boleh untuk sapu pun boleh...tapi aqu tak guna untuk minum la, tak lalu nak telan, berminyak mulut rasa... *untuk minum aqu beli minyak kelapa dara jenama tropika, dia ada perisa blackcurrant*. Untuk sapu boleh guna kat "miss V" la untuk melembutkan bahagian tu supaya tak la banyak sangat terkoyak nanti bila meneran.
 7) Sabun mandi
- Yang nie hasil dia memang terbaik! Kalau korang nak taw, lepas korang bersalin badan akan jadi kehitam-hitaman kat bahagian-bahagian tertentu..terutama kat perut, leher and puan ketiak or segala pelipat la... So guna sabun nie sental-sental semua badan-badan korang tu memang konfem hilang! Serius nie... tapi dia punya pemukaan sikit kasar la, maksud aqu macam berbijik-bijik sikit, jadi jangan tenyeh kuat sangat la pulak nanti bercalar-balar jadi nya~
 8) Boreh body scrub
- Yang nie macam korang pakai scrub la...sama je cuma yang nie bau herba-herba sikit la...lepas pakai memang rasa kulit tu licin mulus je...sesuai guna untuk buang daki-daki badan lepas bersalin tu... syok jugak guna masa tengah mandi, sambil-sambil tu sapu sambil-sambil berkhayal tentang kecomelan baby anda...hohoho memang 2 jam dalam bilik air je la jawab nya!
 9) Pilis
- Yang nie untuk tepek kat dahi tu...dia serbuk, jadi korang kena campur dengan air sikit... pilis nie tak rasa panas (sesetengah produk pilis nie rasa panas). Kegunaan nya untuk hilang kan pening kepala...memang sepanjang berpantang aqu tak pernah dapat sakit kepala...makna nya ape??? makna nya produk nie berjaya dengan jaya nya!
 10) Tapel
- Ape benda tapel tu??? Ala yang guna kat perut tu....kegunaan nya untuk mempercepatkan pengecutan rahim...cara nak pakai nya korang kena bancuh dengan air pastu lumur kat perut sebelum pakai bengkung...tapi aqu sarankan lepas korang dah lumur tu, tepek tisu tandas atas tu baru pakai bengkung tu supaya tak la kotor bengkung korang tu nanti. Rasa dia sikit panas-panas la... *tepek dengan tisu tandas lagi elok dari lapik dengan kain, sebab mengelakan kulit gatal-gatal*
 11) Bengkung
- Tanamera mengunakan konsep bengkung tradisional...panjang tali dia jangan cakap la, memang panjang berjela-jela...and nak pakai dia pun memerlukan orang lain bantu... tu yang aqu kurang minat sikt, sebab payah nak pakai...bila nak pakai je, jenuh la aqu kena panggil laki aqu tolong.. *aqu cadangkan tanamera buat la 2 jenis, satu jenis nie and satu lagi jenis moden...baru mesra penguna ;) *



Tungku sume tak de ke??? Ada... cuma dia bukan dalam set la, dengan kata lain kena beli asing-asing la... Dan produk nie memang tak de jual kat kedai-kedai jamu or kedai-kedai tepi jalan tu...diaorang cuma ada online (stokis) or kat kedai HQ dia je...jadi jangan risau bab-bab tiruan nie...

Kat mana nak cari??? Aqu beli kat sini... HAZAIRIN BUDIMAN. Jangan terkejut, dia memang seorang lelaki...kenape, tak boleh ka lelaki jual produk macam nie???? Berurusan dengan dia sangat la mudah dan senang dan cepat...plus dia punya web pun sangat mudah nak paham, jelas sangat-sangat... Yang lagi syok, aqu dapat free sebotol minyak kelapa dara...di sebab kan aqu dah ada sebotol maka yang sebotol lagi tu aqu bagi member husband aqu...mane taw dia pun berminat nak guna produk nie jugak nanti...

sesapa yang berminat sila la contact en.hazairin tu ye...aqu jamin korang berpuas hati dengan cara dia berurusan...


nie yang aqu beli...semua jumlah dan barang yang di beli di tulis jelas..

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

7 penyumbang pandangan

pemenang Readers Digest 2013

Assalamualaikum

Pemenang RM 6++....
Sila ikut step by step... 

1) bukak sampul dapat nie...



2) Tunggu sampul berwarna kuning seperti yang di kata dalam surat pertama

3) (selepas beberapa hari) Dapat sampul kuning tu..


4) Lihat jumlah RM yang di tulis dengan menggunakan teknik mata duitan 



5) Buka sampul dan baca semua yang di kehendaki dan faham kan supaya tidak perlu naik turun mahkamah jika ada sebarang penipuan.


6) Serahkan semua dokumen kepada pemenang.



Tension aqu baca semua syarat-syarat, macam-macam borang pulak nak kena isi...sudah nya aqu bagi kat en.tong sampah tu. gud bye je la!
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

0 penyumbang pandangan

aik tampal je???

Assalamualaikum

Selalu nya ubat gigi nie aqu lebih suka jenama Darlie, lagi selesa and sodap je rasa... tapi kekadang beli juga colgate or safi... masa pi shopping aritu saje try beli mu'min nie..tengok dia punya bahan pun guna gamat and garam bukit...garam bukit nie memang bagus untuk bersihkan kuman-kuman dalam mulut... so beli la, lagi pun offer 2 kotak 1 harga...



Lepas guna sekali dua, aqu saje belek-belek ubat gigi nak tengok cop halal sume *time beli tak de nak check ape -.-* Sekali fokus punya fokus baru aqu perasan macam ade stiker yang di lekat kat ubat gigi tu.. aqu pun cabut la stiker tu dan bertukar la ubat gigi tu jadi "kayu sugi" punya... aikkk ko main lekat je stiker??? camtu pun buleh ka...



Walau pe pun ubat gigi tu memang kandungan dia ade garam bukit...sebab masa aqu guna terasa masin-masin dohhh~
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

1 penyumbang pandangan

episod berpantang #coklat

Assalamualaikum

Dalam berpantang dulu tertanya-tanya jugak sama ada boleh ke makan coklat ketika dalam pantang? Nak kata coklat tu angin, macam tak logik je...nak kata coklat tu sejuk, ye jugak sebab simpan dalam peti ais -.-

Mula-mula tu dapat la tahan sehari dua, motivasi kan la jugak diri nie supaya bersabar bila nampak coklat... tapi last nya kalah jugak iman aqu, belum sempat habih pantang aqu dah telan jugak coklat tu... ada la dekat 2 3 bungkus aqu dah telan sepanjang dalam pantang tu... bukan bungkus kecik tu, yang besau punya tu.. *sebaik time pose iman aqu kuat bab-bab makan nie..kalau tak jadi pose bukak periuk la aqu "=.= *

Ada kesan tak lepas makan tu? 

Entah la...aqu tak nampak ape-ape kesan pun...tak de pun baby aqu kembung perut ke ape ke... cuma nya dia makin kuat minum ada la.. *erk...mungkin sebab susu time tu ada rasa coklat-coklat sikit kot, tu yang sodap dia minum.hahahahha*

---> sape setuju coklat yang bawah lagi sodap dari atas...

den tak sanggup nak beli yang nie..mahai

dulu harga dia seposen 1...sekarang entah~


nota syok : dah abis pantang oiiiii~
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

0 penyumbang pandangan

berpantang #kunyit hidup

Assalamualaikum 

Tak habis cerita lagi alkisah berpantang... Masa berpantang dulu aqu teringat sesuatu tentang kunyit hidup. Orang kata kunyit hidup nie memang bagus untuk orang berpantang, untuk kecut kan rahim... jadi sesapa yang nak cepatkan pengecutan rahim tu boleh la minum air rebusan kunyit hidup...

Aqu pun suka sangat bau air rebusan kunyit hidup nie, wangi-wangi gitu~ Kalau nak buat ikan masak stim pun sodap masukan kunyit hidup nie..tak pun biasa nya orang berpantang nie lauk paling femes nya ikan masak rebus...so kalau buat ikan selar rebus buh kunyit hidup, halia plus asam keping memang sodap!

Tapi masalah nya...

Ada sesetengah orang nie kata kunyit hidup tak boleh makan sebab takut baby kena kuning...ye la, baby kan menyusu badan.. 

Kalau tanya aqu nak percaya ke tak, aqu jawab tak percaya...bukan nak cakap besau, cuma nya aqu percaya and pegang pada prinsip "akar pokok". Ape kena mengena akar pokok??

Kita sendiri taw, kekadang sesetengah orang mengunakan baja seperti tahi ayam untuk pokok... Akar pokok nie berfungsi untuk menyerap segala keperluan yang di perlukan pokok, maka Allah telah ciptakan dalam akar pokok nie ada seperti penapis supaya akar pokok tersebut menyerap bahan yang elok sahaja untuk kegunaan pokok...

So sama macam susu ibu...dalam breast ibu ada kelenjar dan pelbagai tu la, jadi hanya khasiat yang terbaik di serap dan di hasilkan menjadi susu untuk keperluan si bayi... *tak pernah aqu dengar, bayi di masukan ke wad kerana meminum susu ibu yang mengandungi bahan yang tidak diperlukan*.

Tapi itu dari aspek pandangan aqu, aqu tak katakan sape salah sape betul kat sini...terpulang pada diri sendiri untuk lebih percaya yang mana...

nota tanya : sekarang ada lagi tak yang nak jadi or amalkan konsep "ibu susuan" macam zaman dulu? :) 




ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

0 penyumbang pandangan

lempeng bersalut coklat..

Assalamualaikum

Di sebab kan aqu selalu ketinggalan zaman maka aqu tak pernah melihat makanan nie...

"this bag contains very yummy sweets"
Tada... dip n dip~
sangat manis~
Laki aqu kata macam "lempeng bersalut coklat~"

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

1 penyumbang pandangan

maw rasa penumbuk saya?

Assalamualaikum


;)

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

1 penyumbang pandangan

muzium coklat~

Assalamualaikum

Disebabkan begitu teruja dengan artikel yang di kuarkan kat suat kabar pasai muzium coklat nie, maka aqu dengan my mom ajak la en.hubby ke sana...

Muzium coklat nie terletak kat kota damansara...tak susah pun nak cari, cuma sedikit keliru la sebab muzium tu terletak kat kawasan kilang-kilang...so sape yang nak ke sana, jangan pi patah balik pulak kalau asyik jumpa kilang-kilang je okeh..


pemandangan dari depan~
Nampak begitu gah muzium tu...tapi sebenarnya dia tak de bertingkat-tingkat pun... nak masuk kena ambik pas dulu okeh...time aqu pi, tak perasan kena ambik pas..sekali dia kata "abang-abang, sini ambik pas". *mat bangla jaga pintu masuk~*

dia macam jalan raya jugak ye...laluan sehala~

kalau rajin baca la sejarah-sejarah kewujudan coklat nie
orang-orang yang berkaitan dengan kewujudan coklat
bukan tester okeh, antara bahan yang di guna dalam penghasilan coklat

ukiran dari coklat
contoh rekaan untuk cenderahati or gubahan untuk hantara ke..

nie kedai untuk shopping...hanya coklat di jual di sini, air sume tak de ye
Pendapat aqu tentang muzium nie -->
i) Ruang dia tak besar sangat sebenarnya, lebih kurang sebuah rumah je...kalau masuk sekali 100 orang, memang padat tempat nie
ii) Pondok pengawal keselamatan untuk ambik pas tu sangat la tak sesuai...sebab jauh benau dari pintu masuk..
iii) harga untuk coklat-coklat yang di jual adalah dalam range yang agak mahal..untuk orang-orang yang dah berkerja maybe tak mahal, tapi kalau bebudak sekolah datang melawat, memang balik tangan kosong..sebab harga nya berbelas-belas plus puluh-puluh ringgit.

antara coklat yang di beli..


^_^ sekian.
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

0 penyumbang pandangan

hari ke 44 #macamnieberpantang

Assalamualaikum 

Hari nie genap 44 hari berpantang...dan aqu telah merai kan nya dengan pi berdating sambil shopping sakan bersama husband and my baby~ *belum habih 44 hari, dah meraikan...tu nama nya teruja dohhhh~*

Orang tua-tua punya pantang larang tak boleh kuar umah sebelum habis tempoh pantang...tapi tapi tapi...aqu tak paham kenape 44 hari??? kenapa bukan 43 ke 45 ke???

Bila aqu tanya orang yang dah berpengalaman kenapa berpantang kena 44 hari?, sume pakat jawab "mana la taw orang tua-tua, ikut je la..". Aikkkk bukan ke kalau nak buat sesuatu tu kena bersebab??? sume perkara kita laku kan kita mesti taw kenapa dan apa kebaikan dan keburukan nya... dan bukan ke ada bidalan "jangan ikut membuta tuli je"...kalau tak macam mana wujud nya ayat "abis tu kalau orang suh terjun tingkap, ko terjun je la.."

Jadi macam biasa la, kalau benda tu tak logik dek akal aqu maka memang payah sikit aqu nak follow...hehehe Jadi aqu berpantang la cara aqu sendiri....


baru lepas bershopping~


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

1 penyumbang pandangan

"takut kena tembak"

Assalamualaikum

Manusia sekarang dah tak rupe manusia... dah tu manusia rupe hape??? Tak kan rupe ayam pulak, haru pulak jadi nya kang~

Maksud nya dari segi perangai... heran dengan perangai manusia yang makin menjadi-jadi sekarang nie *bajet bercakap, macam diri sendiri bukan manusia -.-* Sana sini macam-macam kes jadi..pagi semalam kes rompakan kedai emas jadi kat shopping mall area rumah aqu...dah la selalu gak pi sana kalau berdating jejalan shopping dengan suami...adoi seram pulak jadi~ 

Sebelum tu beberapa hari lepas dekat area LRT area rumah den jugak jadi 1 lagi kes pelik...ala kes pembunuhan yang katanya dia pi bunuh orang tu sebab dapat perintah dari nabi la konon nya ..gilo hape...kat haiwan pun kasih sayang baginda tinggi, tak kan la baginda nak suruh umat nya membunuh sesuka hati..

Tu belum kira kes tembak menembak lagi...tu la payah nya bila diaorang nie teringin sangat nak jadi polis, tapi tak layak..maka tu sesuka hati nak menembak orang lain... dia ingat nyawa orang nie murah macam harga petrol ke boleh turun naik dapat subsidi bagai...

Petang tadi aqu dengan adik aqu punya la teringin nak makan rojak mamak tu...plus adik aqu nak beli peralatan tuk dia SPM nanti...aqu pun ambik peluang la suh dia pi beli rojak sekali *baik tak akak cam aqu..hahah*

"ko nak pi beli barang ko tu, pi la beli rojak sekali"

"aqu memang nak pegi, tapi takut kena tembak..."

"ha???"

"sekarang kan musim orang tembak menembak.."

"erk..." seram pulak aqu.

Sekarang nie nak kuar rumah pun kena pikir 2 3 kali, lagi-lagi melibat orang kita sayang...kat palastin tu orang takut nak kuar sebab takut kena tembak dengan israel...yang kita nie takut nak kuar sebab takut kena tembak dengan rakyat negara sendiri... =.= lagi teruk dari dijajah je keadaan nya!
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

8 penyumbang pandangan

cara hilang bengkak susu

Assalamualaikum

Entry kali nie bab kematangan sikit ye, fokus pada ibu-ibu yang sedang dalam proses penyususan atau dengan kata lain proses menguruskan kembali badan sambil mengenyangkan peyut baby anda.. sape yang rasa malu-malu rasa tak wajar topik nie di bincang kan, sila motivate sikit diri korang tu untuk jadi matang sikit....lalllala

moh den kongsi pengalaman dan cara mujarab giless nak hilangkan bengkak susu nie...

Ape tu bengkak susu??? Bengkak susu tu bukan bermakna susu yang korang hasil kan tu berketul-ketul macam hujan batu tu...bengkak susu nie jadi bila susu yang korang hasil kan tu sangat la melimpah ruah sampai tak tertanggung peyut baby korang untuk minum... dengan makna lain sebenarnya bengkak susu nie  merupakan satu petanda yang baik..kenapa?? kerana tu bermakna anda berpotensi besar untuk menyusukan bayi anda sehingga ke 2 tahun..

Jadi macam mana bengkak susu nie terjadi?? Ia terjadi bila susu di hasil kan terlalu banyak, dan tidak di keluarkan. Dan sebab kedua adalah bra yang korang pakai tu tak sesuai dengan saiz breast korang... *jadi buat ibu-ibu sekalian, jika anda merasa susu anda masih banyak di dalam dan bayi anda telah selesai menyusu maka rajin-rajinkan lah diri untuk pam susu tu bagi keluar sampai habis dan simpan untuk kegunaan masa mendatang...heheh*

Bila susu yang banyak tidak di pam keluar, maka lama kelamaan susu yang terhasil sikit-sikit akan menjadi terkumpul di dalam...kesan tu akan dapat di rasa dengan jari, akan ada ketul-ketulan di bahagian cik breast korang tu...bila dah jadi camtu maka korang akan rasa sangat awsome kesakitan yang akan korang tanggung -.- *nak angkat tangan pun seksa beb sakit nya menyucuk~* Dan pada masa tu, korang pam la breast korang tu sampai lebab pun, konfem susu tak kan keluar punya...

Sebenarnya banyak je petua orang dulu-dulu cara nak hilangkan bengkak susu nie, tapi aqu bagi 3 cara paling mudah dan konfem tip top penghasilan nye...jika tidak, kepecayaan anda akan di pulangkan.hahhaha

i) tuam dengan air panas. Tak kisah la korang nak pakai tungku ke tuala ke, janji istilah dia tuam. Cara paling mudah, masuk air panas tu dalam botol dan tuam...lagi mudah!

ii) urut. Tak payah la sampai korang pi cari mak cik tukang urut tu datang semata-mata untuk urut breast korang...urut sendiri dah... guna jari korang tu, ambik minyak panas, cari tempat yang terasa berketul-ketul tu dan letak jari korang dan urut dengan buat teknik berpusar/membulat pada ketulan tu sampai ketulan tu hilang.

aqu pakai krim nie untuk urut....
iii) mandi air suam. Tak kisah la kalau korang rajin nak gi kolam air panas ke hape ke

Selesai korang buat sume, korang tunggu je result dia pagi sok...confem susu asyik mengalir kuar...masa tu jangan ulang lagi kesilapan lalu, sila la rerajin pam susu korang tu...

hasil yang aqu peroleh ---> dekat 8 oz..~
Aqu terlebih rajin pi klinik, dan dan dan...dia bagi aqu ubat, tapi bukan aqu makan pun..



nota pertanyaan : bila ada yang akan kata, "perlu ke buat entry nie?", tak malu ke?", erk...nak malu hape, bukan aqu tepek gambar breast pun -.- *yang patut malu adalah mereka yang rasa-rasa dah cukup sopan pemakaiannya tapi sebenarnya belum cukup kain menutup aurat :p

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)