3 penyumbang pandangan

CUSTOM MADE STICKER KERETA

Assalamualaikum

Sticker kereta? custom made? apa tu???

Oh mungkin ada antara mereka yang kata "ahhh tu biasa sangat la sticker...kat kedai pun berlambak". Yup, tapi......ini custom made punya you know!

Apa itu custom made??? Custome made ni macam di reka mengikut kreativiti/kehendak  pada sesuatu tu... Ha meh saya bagi contoh....penah tak nampak sticker untuk road tax seperti di bawah ini??? Belum pernah bukan??? Dan sangat menarik plus kreatif kan? Berminat?? Moh saya cerita lanjut....sebelum tu salah satu design sticker pilihan saya ialah seperti di bawah ini berkonsep "GO GREEN".


Pilihan saya :


Web Car Stickers Malaysia menjadi pilihan,
Menawarkan design pelbagai warna,
 Go green tema menawan,
Menjadi pilihan kesukaan saya.

 Kenapa tema itu menjadi pilihan?,
Ada pelbagai lagi design di tawarkan,
Bagi saya tema itu ada maksud tersurat yang di pamerkan,
Menjaga alam bukankah keutamaan?

Memandu kereta di panas terik,
Di hiasa dengan sticker ini,
Walaupun simple tetapi menarik,
Di hias kartun sebagai penyeri.

Alam ini ciptaan Tuhan,
Tumbuh-tumbuhan penyeri bumi,
Marilah sama-sama memberi sokongan,
Walaupun hanya dengan pemilihan tema sticker begini

Jadi kesimpulan dari pemilihan bertemakan go green ini, pandangan saya mengenai sticker yang di tampilkan adalah berkonsep simple tetapi menarik. Kenapa design simple itu memainkan peranan penting? Kerana setiap sticker yang kita gunakan di kereta bukan lah sekadar untuk suka-suka atau cantik, tetapi perlulah mempunyai ciri memudahkan mereka yang melihat/ membaca dapat menangkap dan memahami apa yang kita ingin sampaikan. Tambahan pula, sticker untuk kegunaan road tax seperti ini merupakan elemen penting yang melibatkan JPB mahupun polis... anda sendiri tak nak bukan jika pihak JPJ/polis berkata "tarikh di road tax tu perlu jelas, jadi jangan nampak semak sangat road tax ni"

tapi biarlah sebegini jadi nya.....

polis :  "kenapa road tax awak ni ada kartun-kartun, mana awak beli sticker ni?"
anda : "kenapa encik, salah ke?"
polis : "tak lah...cantik pulak...saya pun nak beli satu."

^_^
  ------------------------------------------------------

 Ada sesiapa berminat?? Pelbagai lagi design sticker yang telah di custom made kan.. yang bertemakan pelbagai berkonsep yang boleh di pilih mahupun request... Di mana boleh di cari??

custom made sticker kereta mencipta kelainan,
memberi kepuasan kepada pengguna,
harga yang di tawar amat berpatutan,
CAR STICKERS MALAYSIA lah pengeluarnya.

CAR STICKERS MALAYSIA menyediakan khidmat printing car sticker dan sticker biasa. Antara contoh rekaan sticker biasa yang dijual adalah seperti: 


Sungguh menarik! Harga juga berpatutan. Bagi pandangan saya Car sticker malaysia ini mempunyai banyak sticker yang boleh di katagorikan sebagai kreatif dan menarik bagi menarik minat pelanggan.

Jika berminat dan mahu melihat design lain dan terbaru boleh mengikuti   
Atau kalau korang tak sabar sangat, boleh terus hubungi 010-2255485 / 012-6953385.


http://duniafarisya.com/2014/01/contest-seo-car-stickers-malaysia.html

Contest SEO Car Stickers Malaysia ini di anjurkan oleh Farisya Anastasyia 


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
3 Comments

3 00 rajin nak comment:

Abak Lorong Cinta said...

Wahh!!

kucha lana said...

datang bw dari contest yang sama..lau rajin dtg r baca entri saya pulak custom made sticker kereta

sha dhira said...

Custom made sticker memang awesome.
Shad terjah dari segmen sama,
http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/01/custom-made-sticker-kereta.html