0 penyumbang pandangan

Salam Media, agensi pengiklanan berteras syariat

Assalamualaikum

Selama ini mungkin kita tidak pernah terfikir/terlintas langsung akan adanya agensi pengiklanan/pemasaran yang berlandaskan syariat.  Namun dengan wujudnya satu platform seperti Salam Media, masyarakat terutamanya golongan islam mula membuka mata dan memandang serius berkenaan pengiklanan yang berasakan syariat.

Salam Media merupakan agensi pengiklanan pertama bercirikan islam. Salam Media telah membuktikan bahawa kewujudan agensi pengiklanan islamik juga mampu berkembang dan berdiri dengan gah nya setaraf dengan agensi pengiklanan konvensional lain. Ini juga dapat di buktikan dengan sokongan yang telah di beri oleh usahawan dan blogger-blogger tempatan.Bagaimanakah SALAM MEDIA berfungsi?

-Kepada usahawan
Andai kata anda seorang usahawan yang mencari/memerlukan pengiklanan untuk mempromosikan produk/barangan anda, maka Salam Media merupakan pilihan yang terbaik dan tepat. Sejurus anda berdaftar di bawah Salam Media, produk/barangan anda mempunyai peluang yang tinggi untuk dipromosikan melalui komuniti blogger yang aktif dan mempunyai “gold level” jumlah pembacanya. Selain itu, mereka yang aktif dengan medan social seperti facebook, twitter dan Instagram juga turut membantu dalam mempromosikan produk/barangan anda.

-Kepada blogger
Andai kata anda seorang blogger, maka ini adalah pelung berharga untuk anda merainya. Ini kerana bagi blogger yang beragama islam, amatlah penting dalam menitikberatkan sumber pendapatan (dalam salur pengiklanan) yang kita perolehi. Bagi blogger yang bukan beragama islam pula, mereka juga boleh mendekatkan diri dan cuba memahami salur pengiklanan yang lebih berteraskan islam ini selain untuk menambah pendapatan sampingan. Salam Media membuka peluang yang luas kepada blogger untuk membuat review sesuatu produk, berkongsi pengalaman atau apa sahaja dan semua itu akan dibayar oleh pihak Salam Media.

Manafaat SALAM MEDIA kepada blogger :

  • Tidak perlu berhadapan dengan isu produk/barangan tidak halal, tidak syubahah.
  • Menjana pendapatan melalui hasil men’review’ sesuatu produk/barang
  • Hasil pendapatan yang lebih terjamin berlandaskan syariah. 
  • Menikmati produk yang halal tanpa rasa was-was.
  • Memperoleh info tentang status halal/haram sesuatu produk
untuk maklumat lanjut sila layari SALAM MEDIA

 #jom sertai giveaway ni --> SINI 


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: