2 penyumbang pandangan

Jangan tertipu dengan mms

Assalamualaikum

Hola pengguna celcom, untuk penguna maxis atau digi atau umobile pun hola juga.hehhehe Tapi entry ni khas untuk penguna celcom ya~.... *enty nie bukan menyarankan korang untuk stop pengunaan celcom atau apa-apa yang menjadikan celcom lingkup ya... cuma nak membantu supaya kredit anda tidak hilang tanpa arah tuju dan membuat celcom mendapat sumber income yang lebih berkat :) *

Kenapa???

Korang pernah tak dapat MMS dari celcom secara tiba-tiba.. sedangkan korang tak pernah langgan apa-apa...

Memang la bila dapat MMS rasa syokkkk... ada gambar kelip-kelip... ada ayat-ayat sweet... boleh foward kat buah hati...

Tapi korang sedar tak yang setiap MMS yang datang tu di caj tanpa pengetahuan anda? Aqu sendiri pernah alami... mula-mula memang tak perasa, tapi bila kejap-kejap kredit aqu habis.. kejap-kejap kredit aqu habis.. hape lagi hangin la aqu... tokeh minyak cap kapak pun boleh bankcrup kalau asyik tolak kredit orang tak tentu pasai...

Yang lagi hangin, mak aqu yang pakai handphone cikai pun dapat mesej MMS tu... kalau tak tolak kredit tak pe la jugak, ni di tolak nya jugak.. macam mana nya handphone mak aqu yang warna hitam putih je skrin nya tu nak tengok MMS?? Main game ular lepas la..

So korang alert la bila tiap kali MMS datang... jangan dok tersenyum-senyum je tengok MMS tu... tengok sekali kredit korang menurun ke tidak...

Aqu ada cara untuk selesaikan kes ni.. 

Ambik handphone korang, jangan handphone jiran pulak ye... then taip STOP ALL and hantar ke 36644

Jika masalah korang tak settle jugak, laju-laju kol celcom balik.. sebab ada lagi 1 cara STOP MMS, tapi aqu lupa kena hantor ke mana -.-

Sekian #janganbandcelcom

undate terbaru dari rakan blogger :). #thanks awak!


ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
2 Comments

2 00 rajin nak comment:

IKA said...

ohh patut la kredit selalu habis.. cisss

amal said...

kannn awaak , sama laa kitaa dah dekat rm5 kot diaa tarik. pastu mmg celcom tu dh macam kawan baik je sb ayik call check hee.

sms STOP MMS and send to 33966. Ni apa y kita dapat harituu :)