0 penyumbang pandangan

100% SEO friendly- doktor SEO


Assalamualaikum

Untuk memeriksa kadar SEO ni, aqu mengunakan khidmat "Doktor SEO" yang boleh korang dapat melalui --> Add-ons for Firefox

Kalau susah sangat, korang taip je doktor SEO kat search tu, dia kuar la nanti untuk install.

Awal nya aqu punya score SEO cuma 24%, sedih i tau... jenuh i bukak itu ini nak paham kan apo kena la blog i nie begitu daif SEO. Tapi berkat usaha yang gigih... *perhhh ayat kan, gigih sangat*, i usaha sampai berjaya dapatkan 100% SEO friendly :D


berkenaan Doktor SEO :-
bulat pada bendera - itulah en.doktor seo
bendera berubah warna mengikut tahap SEO
Hijau untuk 100% SEO
Merah untuk yang masih lemah SEO
dan Kuning untuk hampir ok SEO nya..
(macam traffic light)

Penting ke 100% SEO nie?

Sangat la penting bagi mereka yang rasa buat blog untuk berkongsi ilmu, atau berkongsi kebaikan atau apa-apa yang baik la... kenapa?? Sebabnya, apabila blog anda mempunyai kadar SEO yang rendah bermakna blog anda tak friendly la dengan search engine maka nya en.google pun tak berapa la nak berkawan dengan awak... akibat nya? Akibatnya, blog awak akan berada jauh dari carian en.google... tak sedih ke terpaksa bukak page yang ke 30 baru ternampak blog awak ada dalam carian en.google...


So amat penting ye SEO nie.. maka mari beramai-ramai kita menjadikan blog mesra SEO :)
nota bantuan : sesapa yang nak bantuan atau tanya sikit-sikit untuk tingkat seo, sudi-sudi la tanya... tapi jangan payah benau soalan, sebab den pun budak baru belajar.kihkihkih
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: