0 penyumbang pandangan

berfikir di luar kotak (kiki & uncle sim)

Assalamualaikum

Pagi tadi, kalau ade yang rajin dengar radio pagi-pagi, sure rasa sangat pelik kerana seorang "pesalah" telah di interview secara esklusifnya~

Opss ok, bukan pesalah... kita kena faham bahawa semua orang pernah membuat salah, jadi jangan asyik nak cop orang tu pesalah orang nie pesalah, macam kau sorang betul! Mungkin ayat "
orang yang tak sepatutnya di undang untuk interview itu" lebih sesuai.

Tapi bila di fikir-fikir di renung kembali, mungkin ada baik nya... bukan kerana senang-senang nak menjadikan dia famous, tapi cuba kita sendiri lihat ke depan... andaikan bahawa yang di undang itu adalah uncle sim (betulkan kalau tersalah nama) yang mana satu malaysia telah melihat ketenangan dan kesabaran beliau yang memang super duper cool... maka sepanjang temu ramah itu dan seterus -terusnya walaupun temuramah sudah habis sekalipun, seluruh rakyat malaysia akan terus memaki maki maki hamun mengata mengsegala nya lah terhadap si kiki itu... betul atau tidak???

Ya memang bukan untuk berharap bahawa bila si kiki yang di undang, orang akan mula memuji si kiki. Atau mengharapkan bahawa sesapa yang buat salah perlu berbangga dan merakamkan aksi mereka dengan tujuan boleh jadi popular dengan mengikut jejak langkah si kiki. Tapi setidaknya kita mendengar maaf terbuka yang telah di buat (
maklum la orang malaysia nie, kang bila tak buat minta maaf secara terbuka di kata nya pulak langsung tak de rasa nak minta maaf... bila dah minta maaf secara terbuka pulak di kata nak mintak simpati... ayoyo apakah perangai rakyat malaysia?????...)  dan memberi teladan pada dia bahawa Malaysia amat memandang malu dengan perangai sebegitu...dan orang lain akan turut ambik iktibar untuk tidak berperangai sebegitu supaya kes tidak menjadi lebih serius.

Cuma nya... satu benda yang sebenarnya aqu sangat sangat nak perkatakan adalah... why why why media still bother about this case even police has already announced these case consider as bully case??? plzzz off ur hand media~~

ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: