0 penyumbang pandangan

Ber"arabic" dengan family

As salam! :)

Holla yo. Korang kena faham la, kalau dalam pikiran tu nak pi makan kedai mamak or arab, first korang kena set dalam otak korang ialah "konfem kenyang". Kenape? sebab nya aqu tak pernah jumpa la lagi dua kedai nie yang kedekut nak bagi nasi... diaorang punya lambakan nasi kalau koranh kata "separuh je ye" pun still banyak jugak... aqu kadang terpikir juga, memang style mamak dengan pak-pak arab nie makan banyak macam nie ke nasi nya.. memang puas hati la part nasi tu nak di banding kedai melayu, memang terpinga-inga juga la aqu pikir bila orang tanya kat mana bebaloi nak makan? bak kata kawan aqu "fuhh cepat la peniaga nie pegi haji".hahahha *tak paham tak pe abaikan*

So bila berjimba dengan family memang syok, cuma tak cukup ahli sangat la..memasing sibuk sikit.. banyak-banyak kedai aqu pi, aqu syor kan kedai kat Platinum Walk danau kota, berdekatan kedai Mamak Pelita tu.. aqu terlupa nama kedai dia, yang aqu ingat depan dia ade perkataan dewan dengan arabic -_-" tapi memang puas hati! dangan deco tempat dia yang agak mengujakan aqu, konon-kono kat dalam kapal lama yang ala-ala lanun tu, pastu dengan aircond, dengan harga yang murah..perhhhh sungguh la!

*gambar hidangan pun terlupa nak ambik, nampak tak aqu lapor tahap ape??* Aqu order kabsah lamb, laki aqu mandy lamb.. memang aqu tau laki aqu akan order tu sebab kalau letak aqu dengan kambing golek depan dia, konfem dia kojar kambing golek dulu..kenapa?? sebab kalau dia kejar aqu, aqu lari... tak pasal-pasal kena main polis polis kan.. jadi baik lah dia kejar kambing golek.hoho



Feeling sangat,hahahha mentang pi kedai arab, aqu bantai berjubah satu family, redha je anak-anak aqu..hahahha *bila laki aqu ambik gambar, memang sangat cantik -_-"
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: