0 penyumbang pandangan

Kepala bayi berkerak

As salam semua. Ok aqu nak bagi tips untuk mak pak yang buntu tengok kepala anak mereka berkerak-kerak..biasa nya keadaan ni jadi pada bayi yang berumur 2-6 bulan.. agak tertekan sebab tengok kepala anak jadi macam tu kan, lagi tambah kesian sebab diaorang gatal-gatal mengaru-garu... *aku bukan tengah cite pasal kerak nasi yang saja-saja ditepek atas kepala budak ok*.

So kepada ibubapa yang rungsing sangat dengan masalah tu, mehh aqu ada penyelesaian... dua-dua anak aqu menghadapi masalah tu, bak kata doktor tu memang normal sebab punca masalah tu adalah masalah hormon bayi tu, memang lama-lama dia akan hilang tapi ye la kita kesian kan dengan anak tu mengaru tak sudah jadinya tido pun tak lena..

Panjang benor mukadimah aqu bagi -_-  maaf. Ok pernah tengok minyak buah keras? Ya minyak ni minyak ni umum nya memang dikhas kan untuk melebatkan rambut *memang berkesan* tapi minyak ni juga memang berkesan juga hilangkan kerak atas kulit kepala bayi.. dah berpuluh minyak aqu cuba, 1 pun tak jumpa yang serasi dengan kulit anak aqu termasuk la minyak kelapa dara... fuhhh sungguh! Tapi Alhamdulillah minyak ni memang ok, kejap dah nampak kesan... and sekarang dah hilang pun :)

So korang boleh la cari ye... aqu tak juai, tapi kalau korang dah merata alam cari tak juga jumpa tp still nak try minyak ni, boleh la contact aqu tlg beli kan..tapi syaratnya korang usaha la cari dulu.. sebab nya aqu memang tak juai minyak nie, tapi kalau dah tak jumpa aqu tolong la mana patut nanti okehh. peace chak chak yo!




ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: