0 penyumbang pandangan

Pentingkan diri @ mementingkan diri

As salam!

Bagi aqu pentingkan diri dengan mementingkan diri sendiri mempunyai 2 maksud berbeza.. Yup berbeza! *bagi aqu la*

Sebab yang agak boleh diterima logik akal adalah, petingkan diri sendiri tu bunyi nya seakan sombong.. atau lebih mudah aqu tulis  "dia pikir dia punya happy bahagia ja..orang lain nie macam mana hoiii.. kalau awak tu tak terlibat tak pe la jugak, ini awak tu watak besar dalam cerita" ya itu ayat bagi nak faham.. dan mementingkan diri pulak macam lebih pada memikirkan keperluan atau kebaikan pada diri sendiri tanpa mengambil kesempatan kat orang lain.. contoh mudah "malas pulak nak join diaorang lepak, esoj nak exam kang kalau aqu tak study parah".

Ok, korang ada paham? yes? no? aqu merepek? ok fine! tau ramai rungsing sampai teringat-ingat cikgu BM sampai rasa nak call cikgu tu kan kan kan... tak pe tak pe, tak paham tak pe la.. sebab aqu cuma nak petik dan ingatkan pasal pentingkan diri sendiri je, yang mana hati kita ni jangan batu sangat sampai pikir diri sendiri je.. takut esok lusa ada yang sentap ;)
ringankan tangan, sudikan diri tekan "LIKE" ;)

Comments
0 Comments

0 00 rajin nak comment: